Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 25 cm
Długość ostrza - 13 cm
Szerokość klingi - 2,8 cm
Grubość klingi - ok. 2 mm
Waga - ok. 45 g
Made in Japan
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny z serii Tojiro Shippu Black, lekki nóż uniwersalny to świetne narzędzie do obierania oraz krojenia produktów małej i średniej wielkości. Często stosuje się go również jako mini wersję noża szefa kuchni. To świetny wybór dla osób, które nie lubią dużych noży. Efekt rozchodzących się na klindze fal podkreślono czarną powłoką tlenkową, powstałą w procesie oksydowania stali. Takie rozwiązanie zwiększa żywotność noża i jego odporność na korozję. Rękojeści z hartowanego drewna kasztanowego pięknie się komponują z czernioną stalą. Ponieważ są wzmocnione pierścieniem z żywicy i zabezpieczone przezroczystym lakierem, wykazują wysoką odporność na wilgoć i przebarwienia.