Tojiro Zen Nóż do porcjowania 210mm
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Ustaw jedną częstotliwość dostaw dla wszystkich produktów subskrypcyjnych z twojego koszyka co:
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny Tojiro, znajdzie zastosowanie w cięciu na plastry i krojeniu w kostkę delikatnych produktów, jest to nóż przydatny zwłaszcza przy krojeniu ryb oraz mięsa. Pozwala na krojenie cienkich i równych kawałków, zarówno przed jak i po gotowaniu. Czubek noża, który jest zaokrąglony daje pewność, że nóż się nie zaklinuje, natomiast szerokie ostrze ułatwia utrzymanie prostej linii cięcia.
Dane techniczne:
- Ostrze: laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
- Rękojeść: drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
- Twardość: 60 HRC +/-1
- Długość całkowita: 35,2 cm
- Długość ostrza: 21 cm
- Szerokość klingi: 3,6 cm
- Grubość klingi: ok. 2,5 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 100 g
Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu.
Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:
- narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;
- stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;
Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.