Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 32cm
Długość ostrza - 18 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - ok. 2,5 mm
Waga - ok. 105g
Made in Japan
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny z serii Tojiro Shippu, cechuje go lekkość oraz łatwość użytkowania, doceni go każdy kucharz, doskonale sprawdzi się jako codzienne narzędzie w pracach kuchennych, ostrze o długości 18 cm doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu większych płaszczyzn. Magnoliowa rękojeść zapewnia komfort użytkowania, a pierścień z rogu bawoła zamocowany na rękojeści zapobiega wysunięciu się klingi. Serie Shippu cechują perfekcyjnie wykonane ostrza oraz wysoka wytrzymałość, jest to również świetna alternatywa dla klasycznych modeli.