Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,3 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 5 cm
Grubość klingi - ok. 2,4 mm
Waga - ok. 110 g
Made in Japan
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny z serii Tojiro Shippu, cechuje go lekkość oraz łatwość użytkowania, doceni go każdy kucharz. Przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów. Nóż Santoku dzięki swoim gabarytom doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz, kapusta. Wysoka rękojeść zapobiega uderzanie o deskę. Magnoliowa rękojeść zapewnia komfort użytkowania, a pierścień z rogu bawoła zamocowany na rękojeści zapobiega wysunięciu się klingi. Serie Shippu cechują perfekcyjnie wykonane ostrza oraz wysoka wytrzymałość, jest to również świetna alternatywa dla klasycznych modeli.