Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 21,2 cm
Długość ostrza - 9 cm
Szerokość klingi - 2,4 cm
Grubość klingi - ok. 1,9 mm
Waga - ok. 35 g
Made in Japan
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny z serii Tojiro Shippu, cechuje go lekkość oraz łatwość użytkowania, doceni go każdy kucharz. Doskonale spisuje się do obróbki małych produktów, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Magnoliowa rękojeść zapewnia komfort użytkowania, a pierścień z rogu bawoła zamocowany na rękojeści zapobiega wysunięciu się klingi. Serie Shippu cechują perfekcyjnie wykonane ostrza oraz wysoka wytrzymałość, jest to również świetna alternatywa dla klasycznych modeli.