Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 38,6 cm
Długość ostrza - 24 cm
Szerokość klingi - 5 cm
Grubość klingi - ok. 2,4 mm
Waga - ok. 140 g
Made in Japan
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny z serii Tojiro Shippu Black, cechuje go lekkość oraz łatwość użytkowania, doceni go każdy kucharz, doskonale sprawdzi się jako codzienne narzędzie w pracach kuchennych, ostrze o długości 24 cm doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu większych płaszczyzn. Efekt rozchodzących się na klindze fal podkreślono czarną powłoką tlenkową, powstałą w procesie oksydowania stali. Takie rozwiązanie zwiększa żywotność noża i jego odporność na korozję. Rękojeści z hartowanego drewna kasztanowego pięknie się komponują z czernioną stalą. Ponieważ są wzmocnione pierścieniem z żywicy i zabezpieczone przezroczystym lakierem, wykazują wysoką odporność na wilgoć i przebarwienia.