Tojiro MV Nóż Yanagiba 27 cm
Nowość
Tojiro MV Nóż Yanagiba 27 cm
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Ustaw jedną częstotliwość dostaw dla wszystkich produktów subskrypcyjnych z twojego koszyka co:
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
KonserwacjaStal nierdzewna
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne
- Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
- Rękojeść: owalna, drewno magnoliowe, pierścień z tworzywa
- Twardość: 57-58 HRC
- Długość całkowita: 41,0 cm
- Długość rękojeści: 14,0 cm
- Długość ostrza: 27,0 cm
- Szerokość klingi: 3,6 cm
- Grubość na pięcie: 2,6 mm
- Sposób ostrzenia: szlif jednostronny - praworęczny
- Waga: ok. 156 g
Made in Japan
Do pobrania
Marka
Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
Hiendkitchen Adam WolnyWięcej
ProducentTOJIRO Co., Ltd.Adres:
1-13 Butsuryu-Center, Tsubame, Niigata, 959-1277Kod pocztowy: 959-1277Miasto: TsubameKraj: JaponiaAdres email: info@tojiro-japan.com
Podmiot odpowiedzialnyHiendkitchen Adam WolnyAdres:
Natalii Gąsiorowskiej 10Kod pocztowy: 03-107Miasto: WarszawaKraj: PolskaAdres email: gpsr@hiendkitchen.com
Symbol
F-1058
Kod producenta
4960375139520
Kształt ostrza
Yanagi Sashimi
Rodzaj szlifu
Jednostronny Praworęczny
Producent
Tojiro
Typ stali
Stal nierdzewna
Rodzaj stali
Molibdenowo-wanadowa
Długość ostrza
25 - 33 cm
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię




















