Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30 cm
Długość ostrza - 15 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - ok. 2,3 mm
Waga - ok. 190 g
Made in Japan
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny z serii Tojiro Flash, który znajdzie zastosowanie w trybowaniu większych części mięsa, takich jak szponder, udziec jagnięcy czy indyk. Zakończona ostrym czubkiem klinga pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach I ułatwia oddzielenie mięsa od kości. Cechuje go lekkość oraz łatwość użytkowania, doceni go każdy kucharz. Rękojeść wykonana z tworzywa Micarta świetnie komponuje się z falami damasceńskiego wzoru, a wstawki ze stali zapewnia dodatkowe wzmocnienie. Jest to świetnie wyważony nóż kuchenny, którego nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą.