Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 36 cm
Długość ostrza - 24 cm
Szerokość klingi - 2,9 cm
Grubość klingi - ok. 1,6 mm
Waga - ok. 245 g
Made in Japan
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny z serii Tojiro Flash, dzięki któremu można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Ostrze doskonale poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką, dzięki czemu możemy otrzymać cienkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa. Rękojeść wykonana z tworzywa Micarta świetnie komponuje się z falami damasceńskiego wzoru, a wstawki ze stali zapewnia dodatkowe wzmocnienie. Jest to świetnie wyważony nóż kuchenny, którego nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą.