Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Rękojeść - micarta
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,7 cm
Długość ostrza - 16,0 cm
Szerokość klingi - 3,9 cm
Grubość klingi - 1,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 180 g
Made in Japan
Nóż kuchenny Bunka marki Tojiro, to nóż o szerokim zastosowaniu z łatwością może również zastąpić nóż Gyuto czy Santoku, dodatkowo wygląda bardzo oryginalnie na tle innych japońskich noży, które mają zwykle mniej agresywną linię. Bunka świetnie sprawdzi się zarówno w siekaniu, jak i krojeniu praktycznie każdą techniką.Rękojeść wykonana z laminatu typu Micarta jest przyjazna dla środowiska, jak również nie jest podatna na kurczenie lub pękanie pod wpływem wilgoci.