Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,2 cm
Długość ostrza - 18 cm
Szerokość klingi - 4,4 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Waga - ok. 145 g
Przedstawiamy japoński nóż kuchenny z serii Damascus, dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu większych płaszczyzn. Cechuje go lekkość oraz łatwość użytkowania, doceni go każdy kucharz, doskonale sprawdzi się jako codzienne narzędzie w pracach kuchennych, ostrze o długości 18 cm doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Noże z serii Damascus to noże wykute z 37 warstw stali. Rdzeń wykonano z niezwykle wytrzymałej wysokowęglowej stali VG-10, a rękojeść z bardzo trwałego drewna ekologicznego.