Tojiro Basic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Ustaw jedną częstotliwość dostaw dla wszystkich produktów subskrypcyjnych z twojego koszyka co:
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Przeznaczony do cięcia warzyw i ziół, prostokątna klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych składników. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Stal VG-10 o twardości 61 HRC +/- 1 ma świetne właściwości cięcia, jak również jest stosunkowo łatwa w ostrzeniu. Noże tworzone z dużą precyzją idealnie dopasowują się do dłoni, a nitowana konstrukcja i bolster dodatkowo zwiększa wytrzymałość całej konstrukcji. Rękojeść została wykonana z drewna pakkawood jest materiałem bardzo trwałym oraz odpornym na wilgoć czy wysokie temperatury.
Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.
Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.
Dane techniczne:
- Ostrze: rdzeń stal nierdzewna - rdzeń VG-10
- Rękojeść: pakkawood
- Twardość: 60-61 HRC
- Długość całkowita: 29,0 cm
- Długość ostrza: 16,5 cm
- Szerokość klingi: 4,5 cm
- Grubość klingi: 1,5 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny
- Waga: ok. 141 g
Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu.
Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:
- narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;
- stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;
Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.