- Ostrze: ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna - rdzeń VG-10
- Rękojeść: drewno heban, pierścień róg bawoli
- Twardość: 61 HRC +/-1
- Długość całkowita: 31,7 cm
- Długość rękojeści: 13,0 cm
- Długość ostrza: 17,0 cm
- Szerokość klingi: 4,8 cm
- Grubość klingi: 2,3 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny
- Waga: ok. 143 g
To nóż o szerokim zastosowaniu z łatwością może również zastąpić nóż Gyuto czy Santoku, dodatkowo wygląda bardzo oryginalnie na tle innych japońskich noży, które mają zwykle mniej agresywną linię. Bunka świetnie sprawdzi się zarówno w siekaniu, jak i krojeniu praktycznie każdą techniką.
Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.