Darmowa dostawa od 300,00 zł
Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm
Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm
Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm
Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm
Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm
Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm
Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm
Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm
Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm
Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm

Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm

Rozmiar

299,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Cena katalogowa:
Możesz kupić za pkt.
z
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Odroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz
Kup teraz, zapłać później - 4 kroki
Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo.PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
Po zakupie otrzymasz pkt.

Niezbędnikiem każdego miłośnika czerwonego mięsa jest odpowiedni nóż do steka. Gładka krawędź tnąca zapewni czyste, idealne cięcie, dzięki czemu struktura mięsa nie zostanie naruszona.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
- Rękojeść: stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa (nóż wykonany z jednego kawałka stali)
- Twardość: 56-58 HRC
- Długość całkowita: 23,5 cm
- Długość rękojeści: 11,5 cm
- Długość ostrza: 10,0 cm
- Szerokość klingi: 2,2 cm
- Grubość klingi na pięcie: 1,5 mm
- Grubość klingi na środku: 1,0 mm
- Grubość klingi 1 cm od czubka: 0,7 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny
- Waga: ok. 63 g

Made in Japan

Do pobrania
Marka
Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
Hiendkitchen Adam WolnyWięcej
ProducentTOJIRO Co., Ltd.Adres: 1-13 Butsuryu-Center, Tsubame, Niigata, 959-1277Kod pocztowy: 959-1277Miasto: TsubameKraj: JaponiaAdres email: info@tojiro-japan.com
Podmiot odpowiedzialnyHiendkitchen Adam WolnyAdres: Natalii Gąsiorowskiej 10Kod pocztowy: 03-107Miasto: WarszawaKraj: PolskaNumer telefonu: +48 660 072 720Adres email: gpsr@hiendkitchen.com
Symbol
F-776
Kod producenta
4960375177768
Długość ostrza
5 - 10 cm
6 - 10 cm
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Typ ostrza
Honesuki/Do trybowania
Typ stali
Stal nierdzewna
Producent
Tojiro
Sposób ostrzenia
Szlif dwustronny
Marka
Tojiro
Rodzaj stali
Molibdenowo-wanadowa
Stal
wanadowo-molibdenowaWięcej

Stal wanadowo-molibdenowa lub chromowo-wanadowo-molibdenowa (nazwy występujące zwykle zamiennie). Prosta stal nierdzewna z zawartością w.w. pierwiastków w swoim składzie chemicznym (zwykle producenci nie podają procentowej zawartości tych pierwiastków). Pod tą nazwą może kryć się zarówno droższa stal typu Elmax (jest to nadal stal wanadowo chromowo molibdenowa) jak i stal używana na tańsze noże dla mniej wymagających klientów. W przypadku noży Satake znamy procentowy skład stali z jakich są wykonane (poniżej). Prosta w ostrzeniu nawet bez specjalnych systemów ostrzących. Bardzo odporna na rdze i elastyczna. Niezbyt długie trzymanie ostrości kompensuje odporność na wykruszenia i naprężenia boczne. Nie wymaga zbyt wiele uwagi przy konserwacji. Zwykle jest hartowana w niższych granicach skali HRC (56-58).

Konserwacja
Stal nierdzewnaWięcej

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Gwarancja sprzedawcy na 2 lata

Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:

1. Narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;

2. Stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;

 

Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające z niewłaściwej eksploatacji.

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 5 opinii
pixel